Nefret söylemi

İnternet ortamında çamur atmadan, küfür ve hakaret etmeden görüş bildirmeyi başaramayacak mıyız? Maalesef bu mesele çok yaygın ve büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve...

İnternet ortamında çamur atmadan, küfür ve hakaret etmeden görüş bildirmeyi başaramayacak mıyız? Maalesef bu mesele çok yaygın ve büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’ın dünyaya yeni gelen bebekleriyle ilgili olarak atılan çirkin paylaşım, sosyal medyadaki nefret söyleminin hangi boyutlara ulaştığını bir kez daha gösterdi.

Bunları yapanlar sadece ahlak dışı tutum ortaya koymakla kalmıyor aynı zamanda sosyal medyayı faydalı bulup o mecraları kullananların uzaklaşmasına neden oluyorlar. Kısa süre önce TÜRGEV Başkanı Dr. Fatmanur Altun ile “Çevrimiçi Zorbalığı Engelleme Kampanyası” sırasında CNN Türk’te bu konuları konuşmuştuk.

İnternet ortamında üç kategori görüyorum:

Bu nedenle, naçizane diyorum ki; bir paylaşım veya görüntünün üzerine atlamadan önce doğruluğundan emin olun. Kışkırtıcı ve tehlikeli içeriklere karşı uyanık ve dikkatli olun. Beğeni (Like) almayı hayatın en önemli şeylerinden biri görmeyin.

Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı İmparatorluğu’nun aynı zamanda Avrupa devleti olduğunu gösteren bir liderdi. Kendisini Roma’nın da hükümdarı olarak kabul ediyordu. Çağının çok ötesinde vizyona sahip çok güçlü bir hükümdardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar