Nasıl bir gelecek bizi bekliyor?

Türkiye’nin önde gelen kurumları, koronavirüs (Covid-19) salgını sonrasında nelerle karşılaşacağımıza dair fikirler üretmeye devam ediyor.

Doğru analizlerin paylaşılması, geleceğin planlanması açısından son derece kritik önemde. Dışişleri Bakanlığı farklı alanlarda uzman isimlerin görüşlerini bir araya topladı. Söz konusu rapor, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın koordinasyonu, Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden (SAM) Ufuk Ulutaş’ın editörlüğünde gerçekleştirildi.

Dışişleri’nin çalışmasında, bu süreçte tıbbi istihbaratın öne çıkacağı, ABD-Çin rekabetinin sertleşeceği, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yerine yeni ve daha etkili bir yapının kurulabileceği dile getiriliyor. Türkiye ilgili tahminlerde ise bu salgını bölge ülkelerine ve rakiplere göre daha az maliyetle atlatmamız halinde Libya’dan Kıbrıs’a ve Suriye’den Irak’a kadar uzanan geniş coğrafyada üstünlük kurabileceğimiz dile getiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar