Kılıçdaroğlu’nun tercihleri kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu adını ortaya attığında parti içinden ve dışından çok tepki gelmişti.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dışında bilinirliği olmayan İmamoğlu’nun adaylığının büyük risk olduğu, hele AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım karşısında şansının yüksek olmadığı konuşuluyordu. Kılıçdaroğlu “Temiz bir isim ve taze kan” olarak gördüğü İmamoğlu’ndan umutluydu. Nitekim kararının arkasında durdu, adı çok daha fazla geçen ve siyasi arenada popüler olan isimlere yönelmedi.

Benzer durum Ankara için de geçerli. Mansur Yavaş ismi üzerinde karar kıldı ve İYİ Parti ile uzun bir müzakere yürüttü. Yavaş’ın tam olarak CHP tabanını temsil etmediği, AK Parti’nin başkente bütün ağırlığını koyacağı ve CHP adayının zorlanacağı iddiaları da boşa çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar