Kılıçdaroğlu acele etmez

Seçim tartışmaları yeniden bütün sıcaklığıyla gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konu farklı zamanlarda kendisine sorulduğunda “Seçimler zamanında, 2023’te yapılacak”...

Seçim tartışmaları yeniden bütün sıcaklığıyla gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konu farklı zamanlarda kendisine sorulduğunda “Seçimler zamanında, 2023’te yapılacak” demişti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de benzer yorumlarda bulunmuştu. Millet İttifakı ve genel olarak muhalefet bloku ise seçimlerin erkene alınması çağrılarını yineliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi lideri Ali Babacan’ın bu yönde çağrıları oldu. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Peki, Millet İttifakı’nı kim temsil edecek?

Partiler farklı adaylar mı çıkaracak, ortak bir isim üzerinde mi uzlaşılmaya çalışılacak? Bir süredir CHP’nin adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olacağı ileri sürülüyor. CHP liderinin bu yönde kesinleşmiş bir açıklaması yok. TBMM’de grup konuşmasındaki bir sözü üzerinden bu çıkarım yapılıyor.

ALTACA’NIN TÜRKÜSÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi dünyada fiziki eyleme dönüşen en sert kavgaların yaşandığı parlamentolar arasında. Erkek milletvekillerinin bağıra çağıra birbirlerine sataştığı, sayıca hayli az olan kadınların söz almakta zorlandığı bir yer görünümünde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar