İyi ki THY var

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirdiğinin bütün dünyaya ilan edildiği ve Kabil havalimanında kaosun yaşandığı saatlerde İstanbul’dan Türk Hava Yolları’nın TC-JJM tescilli Boeing...

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirdiğinin bütün dünyaya ilan edildiği ve Kabil havalimanında kaosun yaşandığı saatlerde İstanbul’dan Türk Hava Yolları’nın TC-JJM tescilli Boeing 777 ER uçağı havalanmıştı.

Uçağın Kabil’e inmesi, oradaki Türk vatandaşlarının tahliye operasyonlarına katılması bekleniyordu. Afganistan’dan gelen sıkıntılı haberlere karşın uçak rotasını değiştirmedi ve uzun bir uçuşun sonunda Kabil’e inişi gerçekleştirdi. Havalimanındaki durumun belirsizliği ve pistlerin çevresinde insanların akın etmiş olması iniş ve kalkış operasyonlarını olağanüstü güçleştirmişti.

THY pilotları, Kabil meydanındaki Türk güvenlik görevlileri ve yerde planlamaları gerçekleştiren ekiplerle görüşerek güvenli bir alçalmadan emin olduktan sonra Kabil’e iniş kararı aldı. Böylesine zor şartlarda bir meydana inmek kararlılığın yanı sıra bilgi ve tecrübe gerektirir.

Hiçbir havayolu kuruluşu ve hiçbir pilot körü körüne inmez. THY’nin Afganistan’da yıllarca kurduğu iyi ilişkilere, kabin ekipleri ve yer hizmetlerinin becerisi eklenince iniş sorunsuz şekilde gerçekleşmiş oldu. Bu uçuşta THY uçağında kaptan pilot Arslan Özkan, Josef Pivarlı, ikinci pilotlar Erbil Yurtseven ve Tayfun Akcar görev yapıyordu.

Uçak Kabil’de belli bir süre bekleyip çok zor şartlar altında yolcularını aldıktan sonra en az iniş kadar zor bir operasyonla kalkmayı başardı. Tam o esnada Afganlar, Amerikan uçaklarına yaptıkları gibi THY uçağının üzerine atlamaya kalksalar çok korkunç görüntüler ortaya çıkabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar