İstanbul hızlı toparlanacak

Londra merkezli havacılık izleme kuruluşu Skytrax, İstanbul Havalimanı’nı 5 yıldızla ödüllendirdi. Bu seçimde COVID-19 konusunda en üst seviyede alınan önlemler paketi belirleyici oldu. Havalimanında benim dikkatimi...

Londra merkezli havacılık izleme kuruluşu Skytrax, İstanbul Havalimanı’nı 5 yıldızla ödüllendirdi. Bu seçimde COVID-19 konusunda en üst seviyede alınan önlemler paketi belirleyici oldu. Havalimanında benim dikkatimi çeken şeylerin başında temizlik kuralları geliyor. Pandemi başlamadan önce de iyi durumdalardı ancak şimdi çok daha özenli hareket ediyorlar.

Ziyaretçiler açısından en hayati göstergelerden biri bu. İstanbul Havalimanı kısa süre önce de dijital altyapısı ve teknolojik gelişmişlik seviyesiyle bir ödül kazanmıştı. İGA İstanbul Havalimanı’nın bu hazırlık seviyesi ve yüksek standartlarıyla pandemi sonrasındaki süreçte çok hızlı bir çıkış yapacağına inanıyorum. Zira ülkeler ve havalimanları arasında en iyi toparlanma kriteri konusunda da ciddi yarış olacak.

Avrupa ve ABD’deki birçok havalimanı hijyen ve yapı kalitesinde oldukça sorunlu durumda. Yolcu salonlarının önemli kısmında da ancak bir kurabiye, kek, peynir vb ile içecekler ikram ediyorlar. İstanbul ise Turkish Do&Co tarafından işletilen özel yolcu salonu (Lounge) sayesinde ikram çeşitliliği ve kalitesi açısından dünyanın en iyileri arasında. Atilla Doğudan’ın üzerinde titizlikle durduğu nitelikli personel seçimi, kalite kriterinde kendisini hemen hissettiriyor.

Lounge’ların havalimanında toplam yolcu memnuniyetinde çıtayı hayli yukarı taşıdığı görüşündeyim. İstanbul Havalimanı, mağazalar ve ürün zenginliği bakımından da oldukça iyi seviyede. Dünyanın bütün prestijli markaları ulaşılabilir noktada. Cafeler ve yeme içme mekanları da öyle.

SON DURUM VE METRO

İGA CEO’su Kadri Samsunlu ile CNN Türk’te şimdiye kadar iki kez televizyon programı yaptım. Yatırım planından terminal özelliklerine kadar neredeyse her şeyi konuştuk. Açılıştan bugüne terminalde yolcuların hissedebileceği tarafta önemli iyileştirmeler yaptılar. İlk dönemde hepimizin dikkatini çeken şeylerin başında terminalin büyüklüğü gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar