İnançlara saldırı özgürlük değildir

Küresel düzeyde bu kadar çatışma varken ve din ayrılıkları sebebiyle her yerde oluk oluk kan akarken liderlerin daha sorumlu davranması beklenir.

Küresel düzeyde bu kadar çatışma varken ve din ayrılıkları sebebiyle her yerde oluk oluk kan akarken liderlerin daha sorumlu davranması beklenir. Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD gibi büyük ülkeleri yönetenlerin yaptığı açıklamalar ve tutumları belirleyici oluyor. Milyarlarca insanın inançlarını ve kutsal sembollerini siyasi çıkar uğruna ayaklar altına almanın kabul edilebilir yanı yok. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, oyların aşırı sağ partilere yönelişini durdurmak için en olmayacak yöntemleri deniyor.

Uluslararası düzeyde infiale yol açan Hazreti Muhammed’le ilgili karikatürleri kamu binalarına yansıtmak anlaşılır değil. Bu akıldışı hamlelerin medeniyetler arasında çatışma yaratacak türden kışkırtıcı girişimler olduğunun söylenmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en güçlü ve sert tepki veren lider oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar