Güzel haberlere ihtiyacımız var

Resmi ismi “Turkish Airlines Euroleague Final Four” olan basketbol dörtlü finali Almanya’nın Köln şehrinde bugün başlıyor. Türk basketboluna 1976 yılından bu yana sayısız zafer armağan eden Anadolu Efes...

Resmi ismi “Turkish Airlines Euroleague Final Four” olan basketbol dörtlü finali Almanya’nın Köln şehrinde bugün başlıyor. Türk basketboluna 1976 yılından bu yana sayısız zafer armağan eden Anadolu Efes, ülkemizi Almanya’da temsil edecek. Maçlar 18 bin kişi kapasiteli Lanxess Arena’da seyircisiz olarak oynanacak. Finallerde, Anadolu Efes, İspanya’dan FC Barcelona, Rusya’dan CSKA Moscow ve İtalya’dan AX Armani Milan mücadele verecek. Takımımızın ilk maçı bugün Türkiye saatiyle 19.00’da CSKA ile.

Pandemi nedeniyle seyahatlerle ilgili sert kısıtlamaların olması Final Four’u da olumsuz etkiledi. Alman makamları çok az sayıda kişinin etkinliği izlemesine izin verdiği için mutlaka Köln’de bulunması gereken birçok görevli vize alamadı. İtalyan ve İspanyollar AB içinde olmaları nedeniyle bu kısıtlamaların çoğundan muaf tutulurken Türk ve Rus kafilelerinin bir kısmı ve basın mensupları Almanya’ya gidemedi. Hatta yayıncı kuruluş BeIN Sports temsilcilerinin durumu finalden bir gün öncesine kadar belirsizliğini koruyordu.

Bugünkü maç öncesindeki genel tabloyu Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ile konuştum. Çok başarılı ve deneyimli bir hoca olan Ergin Ataman’ı hayli motive gördüm. Vize zorluklarına tepkiliydi ve Türkiye’ye haksızlık edildiğini sık sık dile getirdi ancak her türlü güçlüğe rağmen çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceklerini anlattı. Yorumcuların Barcelona ve Efes’i favori gösterdiklerini hatırlattı.

Son durum hakkında bilgi vereyim, oyuncular neredeyse eksiksiz olarak Köln’de. Bir süre önce sakatlığı nedeniyle performans kaybı yaşayan Shane Larkin de gayet formda. Anadolu Efes kadrosu adeta Birleşmiş Milletler portresi çiziyor. Kronoslav Simon Hırvat, Vasilije Micic Sırp, Rodrigue Beaubois ve Adrien Moerman Fransız, Tibor Pleiss Alman, Dzanan Musa Bosna Hersek, Chris Singleton, Shane Larkin, Brynt Dunston, James Anderson Amerikalı.

Bu tabloya bakınca “Neden Türk oyuncu sayısı az?” diye sorulabilir fakat basketbolda üst segmentte mücadele eden büyük takımlardaki durum aşağı yukarı benzer. Diğer iddialı kulüpler de Efes gibi çok çeşitlilik gösteriyor. Yıldız oyuncuları uygun şartlarda kadrolarına katmaya gayret ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar