Gözler ekonomik SUV'larda

Kullanım kolaylığı, yüksek oturma pozisyonu, prestij algısı ve 1.6 litrelik motor seçenekleriyle SUV’lar yoğun ilgi görmeye devam ediyor.Şehiriçinde kullanım pratikliğinin yanı sıra doğaya...

Kullanım kolaylığı, yüksek oturma pozisyonu, prestij algısı ve 1.6 litrelik motor seçenekleriyle SUV’lar yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Şehiriçinde kullanım pratikliğinin yanı sıra doğaya çıkışa da olanak tanıyan SUV’lar Türkiye’de yoğun ilgi görüyor. Geleneksel sedan pazarı olan Türkiye’de son yıllarda hatchback ve SUV modellerin satışı ciddi olarak artıyor. Tüketiciler, daha çok dizel ve otomatik versiyonlu modelleri tercih ediyor. Markaların prestiji, ikinci el değeri ve tasarım özellikleri satın alma kararını belirleyen diğer faktörler.

SUV dendiğinde küresel pazarlarda dört çekerli araçlar akla gelirken vergi düzenlemeleri nedeniyle ülkemizde 1.6 litre ve altındaki iki çeker özellikli modellere daha çok rağbet var. Nissan’ın Qashqai modeli uzun süre Türkiye’de satış şampiyonu olmuştu. Yenilenen özellikleriyle Qashqai ilgi görmeye devam ediyor ancak rakipsiz değil. Renault Grubu’nun markası Dacia hızlı bir yükseliş grafiği izliyor.

Dacia, 2020'nin ilk yarısında kaydettiği 11 bin 599 satış adedi ve toplam pazardaki yüzde 4.6 pay ile marka sıralamasında 8'inci sırada yer aldı. Dacia’nın SUV modeli Duster, 5 bin 752 satış ve 13.6 pay ile C-SUV segmentinde dikkat çeken bir performans sergiledi. Araç, yeni görünüm, motor ve şanzımanlarla çok daha rekabetçi bir araç haline geldi. Hyundai Tucson ve Volkswagen Tiguan da bu segmentin beğenilen diğer modelleri arasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar