Genç Osman’ın katledildiği yer

Fatih, İstanbul’un kalbi. Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Kariye, Kapalıçarşı, Demir Kilise, Mısır Çarşısı, Aya İrini, Yerebatan Sarnıcı, Kırmızı Mektep, Zeyrek...

Fatih, İstanbul’un kalbi. Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Kariye, Kapalıçarşı, Demir Kilise, Mısır Çarşısı, Aya İrini, Yerebatan Sarnıcı, Kırmızı Mektep, Zeyrek Camii (Pantakrator), Beyazıt Kulesi, Sirkeci Garı, Ermeni Patrikhanesi gibi önemli yapıların tamamı burada. Kumkapı, Karagümrük, Balat, Zeyrek, tarihin farklı dönemlerinde Türklerle birlikte Ermeniler, Rumlar, Yahudiler ve Gürcülerin yoğun olarak yaşadığı bir yerdi… Doğma büyüme İstanbulluyum.

Yedikule Surları’nı yakından hiç görmemiştim. Gitmek istesem de pek ziyaret edilecek halde değildi. Bir dönem konserler veriliyordu ancak genel olarak bakımsız, geceleri ise biraz terk edilmiş haldeydi. Ciddi güvenlik ve temizlik sorunu vardı. Fatih Belediyesi tarafından bölgenin baştan ele alınarak restore edileceğini duymuştum.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’dan davet alınca yerinde görmek üzere önceki gün Yedikule’ye gittim. Başkan ile birlikte çaylı, peynirli, simitli bir kahvaltı da yaptık. Turan’ın hazırlattığı masa düzeni, yemekli buluşmalar için bence referans olmalı. Zira aramızda neredeyse 4 metre mesafe vardı.

Fatih gibi zengin kültür birikimine sahip bir yerleşim biriminde belediye başkanlığı yapmak ayrıcalık. Bu yönüyle ciddi bir sorumluluk da üstlenen Başkan Turan, Karadeniz kökenli ancak İstanbul doğumlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar