Geçici moda değil kalıcı çözüm olabilir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu görevine çok hızlı bir başlangıç yaptı. Daha ilk günlerden Bakanlığın sorumluluk alanındaki bir dizi projenin gecikmeden tamamlanabilmesi için...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu görevine çok hızlı bir başlangıç yaptı. Daha ilk günlerden Bakanlığın sorumluluk alanındaki bir dizi projenin gecikmeden tamamlanabilmesi için kolları sıvadı.

Kendisiyle haziran ayında “Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi”nde bir araya gelmiştik. THY, TCDD ve PTT üst düzey yöneticilerinin de katıldığı geniş kapsamlı zirveden çok önemli sonuçlar çıkmıştı.

Cuma günü de İstanbul’daki tarihî Sirkeci Garı’nda “Mikro Hareketlilik Ortak Akıl Toplantısı”nda fikir alışverişi yapma imkânımız oldu. Etkinlikte, Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen, bu kapsamlı konunun anlaşılması için çok güzel bir sunum yaptı.

Ulaşım alternatiflerinin geliştirilmesi ve buna demiryollarının entegre edilmesi için Muhammed Atilla Sevim gibi çok donanımlı uzmanlarla birlikte çalışıyorlar. Nitekim TCDD, “Çuf Çuf” markasıyla Mikro Hareketlilik hamlesine katılma kararı aldı ve “Büyüyen pazarda ben de varım” dedi. Konuyu biraz açayım:

Günlük hayatta kullandığımız bisiklet, e-scooter, e-bisiklet, motorlu scooter, paten ve kaykay gibi araçların tamamı “Mikro Hareketlilik” kavramının içine giriyor. Bu araçlar, ulaşıma katkı vermelerinin yanı sıra karbon emisyonunu düşürmeye, yani çevrenin korunmasına yardımcı oluyor. Kuzey Avrupa ülkeleri ve Çin, bisikleti teşvik etme yoluna gitmişlerdi. Gerçekten bisiklet önemli bir alternatif olarak desteklenmeyi bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar