Gaziantep küresel markamız oluyor

Gaziantep birçok alanda Türkiye’nin yükselen yıldızı. Ekonomik büyüklük kriterinde Türkiye’nin altıncı şehri durumunda. Dünya Bankası da Gaziantep’i en rekabetçi yedi şehirden biri olarak...

Gaziantep birçok alanda Türkiye’nin yükselen yıldızı. Ekonomik büyüklük kriterinde Türkiye’nin altıncı şehri durumunda. Dünya Bankası da Gaziantep’i en rekabetçi yedi şehirden biri olarak gösteriyor.

Çalışkan insanları, zengin kültür mirası ve endüstri birikimiyle yurt dışında da çok dikkat çekiyor. Gıda ve tekstil başta olmak üzere stratejik iş kollarında önemli markalar burada üretim yapıyor. Türkiye ve dünyanın her tarafından insanları sık sık Gaziantep’te ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu kez farklı bir şey yaptı. Şehrin önde gelen isimlerini İstanbul’a getirdi ve şahane Antep yemekleri eşliğinde gazetecilerle buluşturdu.

Fatma Şahin, Gaziantep’in son dönemdeki yükselişinde çok önemli rol oynuyor. Aile Bakanlığı döneminde de çok başarılı projelere imza atıyordu. Tükenmek bilmeyen enerjisi ve vizyoner yaklaşımıyla Gaziantep’i birçok alanda marka şehir kimliğine büründürüyor. Gaziantep bugün sanayi bölgelerinden hayvanat bahçesine kadar bölgesel bir çekim noktası durumunda.

Suriyeliler konusu başlı başına bir tez konusu olmaya aday. Fatma Şahin ve arkadaşları sayıları 1 milyona yakın Suriyeli sığınmacıların barınması, ihtiyaçlarının karşılanması ve entegrasyonu konusunda olağanüstü bir performans ortaya koydu.

Fatma Şahin ile İstanbul Conrad Otel’de bu kez “GastroAntep” festivalini konuşmak üzere bir araya geldik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar