Frig medeniyetiyle dünyaya açılıyor

Afyonkarahisar, millî mücadelenin en çetin yaşandığı illerimizden. Günümüze yaklaşırken Afyon, ticaretin farklı alanlarında öne çıkmış, coğrafi konumunun avantajıyla da...

Afyonkarahisar, millî mücadelenin en çetin yaşandığı illerimizden. Günümüze yaklaşırken Afyon, ticaretin farklı alanlarında öne çıkmış, coğrafi konumunun avantajıyla da başarılı yerlerden biri hâline gelmiş. Sucuk başta olmak üzere güçlü gıda endüstrisi ve Türkiye’nin bir numaralı termal tesisleri burada.

Üretim, ihracat ve istihdam sıralamalarında güçlü bir yer Afyon. Daha önce değerli dostum, dünyanın sayılı müzik koleksiyonerlerinden işadamı Şükrü Demirayak’ı ziyaret etmek için iki kez Afyon’a gitmiştim. Cumartesi günü CNN Türk’teki programımın ardından otomobile atlayıp tekrar Afyon’a gittim.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile buluştuk. Müstakbel Kebap’ta yemek yiyerek turumuza başladık. Afyon’a yolunuz düşerse, mutlaka gitmenizi öneririm, pandemi ve hijyen kurallarını esas alan güzel bir servis ve harika bir mutfağı var.

Vali Gökmen Çiçek, daha önce İçişleri Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Kamuda tanınan, güvenilen ve sevilen bir isim. Çalışkanlığını duymuştum ancak anlatanların ne demek istediğini Afyon’a gidince anladım. Vali Çiçek, son derece sıcak ve mütevazı, tam bir proje insanı.

Vali, Afyon’u sadece kuzey-güney hattında seyahat edenlerin soluklandığı bir yer kimliğinden çıkarmak istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar