Fransa’dan Türkiye’ye moral veren haber

Türkiye’ye inanan ve uzun bir yatırım tecrübesi olan Fransa merkezli dev bir gruptan çok önemli bir hamle geldi. Detaylarını paylaşıyorum: Eylül ayında Münih Otomobil Fuarı’nda Renault CEO’su Luca de Meo ile...

Türkiye’ye inanan ve uzun bir yatırım tecrübesi olan Fransa merkezli dev bir gruptan çok önemli bir hamle geldi. Detaylarını paylaşıyorum: Eylül ayında Münih Otomobil Fuarı’nda Renault CEO’su Luca de Meo ile bir görüşme yapmış ve Türk ekonomisinin geleceği açısından önemli bir bilgiyi ilk kez gazetemizde duyurmuştum.

Luca de Meo, 1970’li yılların başından bu yana faaliyet gösteren Bursa Oyak Renault fabrikasının grubun stratejisinde çok hayati olduğunun altını çizmiş ve yakında yeni duyurular yapacaklarını ifade etmişti. İşte, De Meo’nun işaret ettiği kararlar birer birer hayata geçiriliyor. Renault Group dün resmî bir açıklama yaparak, Türkiye’de faaliyet gösterecek Renault Group Otomotiv A.Ş’nin (RGO) kurulacağını duyurdu.

De Meo’nun ilk defa detaylarını paylaştığı “Renaulution” planı kapsamında, Türkiye’deki varlığını ve yatırımlarını güçlendirecek. “Renaulution” planı çerçevesinde teknoloji, enerji ve mobilite başlıkları üzerine yeni bir iş modeli kurgulanacak. Yeni yapılanmayla birlikte Bursa fabrikasındaki üretim ve MAIS bünyesinde devam eden satış pazarlama operasyonları sürecek.

Oyak Grubu ile olan köklü ortaklık güçlenerek devam edecek. Türkiye’de yüzde 100 Renault Group iştiraki olarak faaliyet gösterecek yeni şirketin CEO’luk görevine dünden itibaren Hakan Doğu atandı.

Münih’te konuştuğum Renault CEO’su Luca de Meo, Türkiye’de varlıklarını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar