Fındığımıza sahip çıkalım

Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadele, dünya tarihine geçen bir kahramanlık örneğidir...

Bu süreç Anadolu’nun kaderi açısından tıpkı Çanakkale destanı gibi bir kırılma noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve bu yolda hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

19 Mayıs için Karadeniz’deydim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesi de oradaydı. Gerçekten görkemli ve anlamlı bir birliktelikte kutladık, bir ve beraber olduk. Samsun buluşmasından bir gün önce Ordu’da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Karadeniz Meclisi’nde bir araya geldik.

Bir ülkenin ayakta kalabilmesinin güçlü olabilmesinin yolu ekonomik performansıyla yakından ilgilidir. Dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin milli gelirini artırması, orta gelir tuzağından kurtulması ve kırılganlıklarını aşabilmesi için Anadolu şehirleri hayati önemde. Bu nedenle birkaç saatliğine bile olsa Türkiye’nin farklı noktalarına uçup ekonomi alanında atılan adımları yakından izliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar