Ekonomiler nitelikli tasarımla büyüyor

İyi mühendislik, akıllı mimari ve yaratıcı tasarımla ilgili uluslararası etkinlikleri yıllardır takip ediyorum. Otomobilden moda, mobilya ve endüstriyel ürünlere kadar pek çok alanda küresel marka olabilmek bu...

İyi mühendislik, akıllı mimari ve yaratıcı tasarımla ilgili uluslararası etkinlikleri yıllardır takip ediyorum. Otomobilden moda, mobilya ve endüstriyel ürünlere kadar pek çok alanda küresel marka olabilmek bu başlıklarda başarı göstermeye bağlı.

Bolonya, Floransa, Bordeux, Evian gibi yerlerde şehre adını veren markalar ve üretim tesisleri var. Kütahya da porselen ve seramikleriyle küresel çapta adından söz ettiren bir yer oldu.

Türk markaları Almanya, İtalya, Fransa ile rekabete katılıyor. Bu başarının devamı için gençlerin ve yaratıcı düşünceye sahip insanların teşvik edilmeleri çok önemli. NG Kütahya Seramik Grubu tarafından gerçekleştirilen “Gülsüm Güral Seramik Tasarım Haftası” bu yolda önemli bir girişim.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale gelecek yarışma bu konuya eğilen isimlerin desteklenmesini amaçlıyor. Üniversitelerin iç mimarlık öğrencileri, hocaları ve Güral Ailesi temsilcileriyle Antalya Kemer’deki NG Phaselis Bay Otel’de bir araya geldim.

Dünya çapında müzisyenimiz Kerem Görsev’in piyanosu eşliğinde tasarım yarışmasına katılan eserleri inceledim. Seçici kurul, özgünlük, yaratıcılık, tasarım ve mekanın uyumu gibi kriterlerde dereceye giren çalışmaları ödüllendirdi.

NG Phaselis Bay Otel’in girişinde klasik bir Mercedes SL misafirleri karşılıyor. Alt katta ise siyah renkte enfes bir BMW motosiklet duruyor. Güral koleksiyonundaki otomobillerin bir bölümü de Kütahya’da bulunuyor. Kütahya’daki porselen fabrikasının çok önemli bir özelliği var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar