Dayanışma zamanı

Krizin en ağır yüklerinden birini Türk Hava Yolları çekiyor. “Getir” deniyor, getiriyorlar. “Uç” deniyor, uçuyorlar. Son olarak umreye gitmiş olan vatandaşları ve Avrupa’dan dönmek isteyenleri çok hızlı bir operasyonla yurda getirdiler.

Yönetim katından teknik ve yer hizmetlerine kadar bütün ekipler olağanüstü iş başarıyor.

Ciddi risk altında bulunan pilot ve kabin personeli ağır sorumluluk üstleniyor. Koronavirüs krizinden ötürü doğal olarak ciddi sayıda sefer iptali oldu. Mevcut uçuşlarda da doluluk oranlarında büyük düşüş yaşandı. THY, çok kısa süre önce de Boeing firmasının ürettiği 737 Max uçaklarındaki sorunlardan ötürü birçok uçağını yere indirmek zorunda kalmıştı.

Bunun yarattığı maliyet baskısı ve stres geçmemişken boyutlarının nereye ulaşacağı bilinmeyen bir virüs kriziyle yüzleştik. Kriz sürecinde ve toparlanmanın yaşanacağı aylarda THY’nin mutlaka desteklenmesi gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar