COVID sürecinde neler yaşadım?

Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik’in bugünkü (12.02.2022)’’ COVID sürecinde neler yaşadım? ‘’ başlıklı yazısı.

Yaklaşık 10 gün önce bir etkinlik için Kars ve Ardahan’a gitmiştim. Tamamen buzla kaplı, donmuş Çıldır Gölü’nde katıldığım etkinliğin sonunda, gece otelde kendimi kötü hissettim. Gitmeden önce yaptırdığım PCR testim negatifti, aynı gün tesiste yaptığım antigen testim de negatif çıkmıştı. Ancak gecem hiç iyi geçmedi. Çok halsizdim, ayakta durmakta zorlanıyordum. Kaldığım odada, çok ilginç şeyler hissettim. Apple Watch saatim beni gece tam 5 kez yüksek nabız uyarısıyla uyandırdı. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. İstirahat hâlinde olmama karşın nabzım 145-155 aralığında çıktı. Neredeyse hiç uyuyamadım.

Bunun üzerine kanımdaki oksijen seviyesini ölçtüm. Referans değer olarak gösterilen yüzde 95’in altında çıktı. Yine saatimle tedbir amaçlı bir EKG çektim, oradaki veriler de düzensiz ritim uyarısı verdi. Saatim âdeta bağırıyor ve bir soruna işaret ediyordu. Bu ölçüm sonuçlarını önemli bir veri ve geri bildirim olması açısından paylaşıyorum. Akıllı saatler henüz kesin COVID tanısı koyamıyor olsa da bazı veriler öncü gösterge olarak kabul edilip değerlendirilebilir.

Ertesi gün yaptırdığım PCR testim pozitif çıkınca hemen karantina kurallarını uygulamaya başladım. İki yurtdışı seyahatimi iptal ettim. Nisan, mayıs ve kasım 2021 tarihlerinde toplam üç doz Pfizer/BioNTech aşısı yaptırmıştım. Dördüncü dozum henüz çıkmadığı için sıramın gelmesini bekliyordum. İlk iki gün burun akıntısı, bir miktar öksürük, biraz baş ağrısı şikâyetlerim oldu. Ateşim çok yükselmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar