COVID-19 belasından kurtulamayacak mıyız?

Koronavirüs şimdiye kadar dünya çapında korkunç bir ekonomik yıkıma yol açtı. Tahminler, oluşan faturanın 9 trilyon doları bulduğu yönünde. Küresel çapta 5.2 milyon kişiyi, ülkemizde ise 77...

Koronavirüs şimdiye kadar dünya çapında korkunç bir ekonomik yıkıma yol açtı. Tahminler, oluşan faturanın 9 trilyon doları bulduğu yönünde. Küresel çapta 5.2 milyon kişiyi, ülkemizde ise 77 bin insanımızı kaybettik.

Afrika’da ortaya çıkan Omicron adı verilen varyant ve virüsün değişime uğrayarak yayılmaya devam etmesi ciddi endişe yaratıyor. Peki COVID-19 varyantlarından kurtulamayacak mıyız? Bu soruyu Amerika Birleşik Devletleri’nde görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz’a sordum. COVID-19 konusundaki son gelişmeleri konuştuk.

Mevcut aşılar yeni varyantlara karşı yetersiz kalabilir mi?

Aşıların tamamen etkisini kaybetmesi söz konusu değil. Ancak etkileri bir miktar azalabilir. Bu açıdan üçüncü doz önemli hale gelecek ve belki bu varyanta karşı yeni bir aşı geliştirilecek.

Omicron adı verilen bu varyantın kaygı verici yönü nedir?

Özellikle Afrika’da Delta varyantı ile rekabet edecek düzeyde görünüyor ve bu durum bizi endişelendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar