Canınızı sıkmak istemem ama…

Suriye operasyonu nedeniyle gündemin arka sıralarına düştü ama deprem saati tık tık çalışmaya devam ediyor. Beklenen büyük depremin yaratacağı yıkımın etkisi Türkiye gündemindeki bütün sıkıntılı konuların toplamından daha fazla olacak.

Deprem sadece binaların sarsılması ve yıkılması değildir. O sırada eş zamanlı çok şey olur: Toprak kayması, su baskını, yangın, patlamalar gibi... Vatandaşlarımızın “Eğil, çömel ve bir masanın altına gir” dışında fazla bir bilgisi yok. En büyük sorunlardan biri de bu. Milyonlarca insan ne yapması gerektiğini bilmiyor.

Depremden korkuyor fakat dişe dokunur önlem almıyoruz. Geçen hafta araştırdım. Kamp ve spor gereçlerinin satıldığı Decathlon mağazasında deprem çantası, fener, ilk yardım seti gibi malzemelerin tamamı tükenmiş. Benzer durum Türkiye’nin ürün çeşitliliği en zengin online marketlerinden “hepsiburada.com” için de geçerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar