“Bütün gezilerin bilgisini genel başkana veririm”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zaman zaman şehir dışındaki kimi etkinliklere katılması ve büyük topluluklarla bir araya gelmesiyle ilgili “Acaba gelecek seçimlere...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zaman zaman şehir dışındaki kimi etkinliklere katılması ve büyük topluluklarla bir araya gelmesiyle ilgili “Acaba gelecek seçimlere dönük bir siyasi çalışma mı yapılıyor?” gibi sorular soruluyor. Beyoğlu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Uğur Eğitim Vakfı tarafından restore edilecek St. Pierre Han’ı inceledikten sonra Başkan Ekrem İmamoğlu ile konuşma fırsatı buldum. Bu başlık dahil birçok konuda sohbet ettik.

Seyahatlerinizin amacı nedir?

CHP Genel Merkezi itiraz mı ediyor bu girişimlere? Kurum sadakati yüksek bir insanım, bu benim için bir aileye bağlılık kadar önemlidir. Birileri buradan ‘bir kavga çıkartabilir miyiz’ diye hareket ettiklerinde yanılırlar, asla muvaffak olamazlar. Ben ailede babaya nasıl bakıyorsam, bir devlet olarak onunla nasıl bir yaşam kuruyorsam, ait olduğum kurumun başındaki insana da aynı özenle, aynı sadakat ve saygıyla bakarım.

Ayrıca buradan bir siyasi mesaj da vermek istemiyorum. Bu benim. 12 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. Partimi ilgilendiren bir hususta kamuoyuna açık tek bir kelimemi, tek bir cümlemi bulamazlar. Bugüne dair değil. 2009’un eylül ayında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanı olduğum günden beri tek bir kelime yoktur. Parti içinde tartışılacak mevzuların kurumları ve toplantıları vardır.

Tartışma olacaksa da muhatabı veya kurumlarıyla yaparım. Nerede bulunursam bulunayım, bazen spor kulübü oldu, bazen dernek veya kendi şirketim oldu, hayatım boyunca böyle davrandım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar