Bu sergiyi kaçırmayın

İstanbul’da Pera Müzesi’nde çok önemli bir sergi var, mutlaka görmenizi, ziyaret etmenizi öneririm. Önce mekânın bulunduğu yeri hatırlatayım. Pera Müzesi, Meşrutiyet Caddesi’nde Beyoğlu Belediyesi...

İstanbul’da Pera Müzesi’nde çok önemli bir sergi var, mutlaka görmenizi, ziyaret etmenizi öneririm. Önce mekânın bulunduğu yeri hatırlatayım. Pera Müzesi, Meşrutiyet Caddesi’nde Beyoğlu Belediyesi istikametinde yürürken sol tarafta, Odakule’nin hemen yanında. Pera Müzesi, 2005 yılından bu yana 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından inşa edilen görkemli yapıda faaliyet gösteriyor.

Dışarıdan bakıldığında küçük bir yer gibi görünse de aslında çok geniş cepheli bir alana sahip ve 6 katta her biri farklı temalı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait koleksiyonlar, seçkin sergiler, yayıncılık ürünleri, film gösterimleri ve öğrenme programlarının yer aldığı çok amaçlı kültür merkezi niteliğinde.

Hemen girişinde küçük bir kitap satış noktası ve lezzetli yemeklerin sunulduğu bir kafesi var. Pera Müzesi’nin yöneticisi, kültür-sanat kurumlarında uzun yıllar görev yapmış, önemli bir isim olan Özalp Birol. Kendisi aynı zamanda Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Genel Müdürü. Müzenin önünden geçerken tesadüfen Bizans’la ilgili bir sergi olduğunu görünce hemen Özalp Birol'u aradım.

“Hakan Bey sizi mutlaka bekliyoruz, uzman isimler eşliğinde size sergiyi anlatalım” dedi. Sergiyi İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yöneticisi Gülru Tanman ve Bizans konusunda akademik çalışmalar yapan Emir Alışık’ın güzel ve bilgi dolu anlatımlarıyla gezdim. Çekimlerde bize Müze’nin Dijital ve Sosyal Medya Sorumlusu Irmak Wöber eşlik etti.

Sergide, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden ödünç alınan nadide eserler, Ömer Koç koleksiyonundan kitaplar ve yurt dışından gelen bazı obje ve fotoğraflar da sergileniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar