Bu kabineye çok iş düşecek

Kabine değişikliği haberleri aylardır gündemde. Araya Ramazan, bayram ve 15 Temmuz anması girdi.Süreç uzayınca birçok bakanlıkta bürokratlar “Acaba bizde bir değişiklik olur mu?” sorusunu sorup adeta bekleme...

Kabine değişikliği haberleri aylardır gündemde. Araya Ramazan, bayram ve 15 Temmuz anması girdi.

Süreç uzayınca birçok bakanlıkta bürokratlar “Acaba bizde bir değişiklik olur mu?” sorusunu sorup adeta bekleme dönemine girmişti. Bu zaman diliminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım kapsamlı değerlendirmeler yapma imkanı buldu. Ortak bir çalışmayla listeyi açıkladılar. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineye nihai şekli verilirken etkili olduğunu düşünüyorum. Zira bu aynı zamanda “ustalık” dönemi ve Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş kabinesi.

Medyada “Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında görüş ayrılığı var bu nedenle değişiklik gecikti” yorumları yapılmıştı.

Bakanların değişimiyle ilgili sürecin içerde ciddi bir tartışmaya mahal vermeden gerçekleşmiş olması Erdoğan- Yıldırım uyumunu da gösteriyor.

Özellikle Dışişleri, Ekonomi, İçişleri, Adalet, Savunma, Enerji nasıl görevlendirme yapılacağı çok merak edilen alanlardı.

İçişleri: Terörle mücadele operasyonlarının başarısında Bakan Süleyman Soylu’nun önemli etkisi var. Bu süreçte onlarca canlı bomba eylem düzenleyemeden etkisiz hale getirildi. Soylu’nun yerini koruması iyi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar