Bu düğümü çözelim artık

Yunanistan’da Başbakan Aleksis Çipras’ın seçimleri kaybetmesi ve merkez sağ görüşlü Yeni Demokrasi adına yarışan Kiriakos Miçotakis’in sandıktan zaferle çıkmasıyla yeni bir dönem başladı...

Türkiye ve Yunanistan seçimleri, iki ülkede daima yakından takip edilir. Başbakan’ın kim olacağı, savunma ve dışişleri bakanlıklarına kimlerin getirileceği hep yakından izlenmiştir. Cesur çıkışları olan, merkez sol görüşlü Aleksis Çipras, başbakan seçildiğinde hepimiz çok umutlanmıştık.

Çipras, Türkiye ile sorunların çözümü konusunda güçlü bir irade ortaya koyacağını hissettirmişti. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de iyi bir diyalog yakaladılar ancak somut sorunların çözümünde etkisi olmadı.

Çipras’ın verdiği sözlere rağmen özellikle Yunan yargısının ağırlığını koyması nedeniyle Türkiye’den kaçan FETÖ’cüler bugün hâlâ orada korunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar