Brexit de kurtarmaz

İngiltere’nin Essex şehrinde bir TIR’ın içinde 39 kişinin cesedi bulundu. Avrupa’nın ortasında dehşet verici bir görüntü. Ölenlerin sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. İngiltere bir...

İngiltere’nin Essex şehrinde bir TIR’ın içinde 39 kişinin cesedi bulundu. Avrupa’nın ortasında dehşet verici bir görüntü. Ölenlerin sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. İngiltere bir süredir “Brexit” adı verilen Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine kilitlenmiş durumda.

Brexit’i destekleyenler, İngiltere’nin AB’den çıkmasının daha iyi olacağını, uzun vadede refahın artacağını, ülkeye yönelik yabancı akınının duracağını savunuyorlardı. Ben aynı fikirde değilim. Avrupa’nın büyük meseleleri var ve bunlar ancak beraber çalışmakla çözülür.

Bulgaristan sınırına duvar örmek, İngiltere’yi birlikten koparmak ya da Schengen anlaşmasını askıya almak hiçbir işe yaramaz. Ortadoğu’da, Afrika’da, yoksullukla mücadele eden Asya ülkelerindeki derin insani uçurumu kapatmadan Avrupa güven ve huzur içinde olamayacak.

Yaşadıkları coğrafyada acı, savaş, kan ve gözyaşı içinde kalan, diktatörlerin yönetiminde ezilen insanlar, yaşamak için bir yolunu bulup mutlaka Batı’ya kaçacak. Türkiye bu kaçışları önlemek için bugüne kadar çok çalıştı. Ankara bir yandan terörle mücadele ediyor, diğer taraftan 4 milyon sığınmacının her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Türkiye’yi iki konuda da yalnız bırakan, tam tersine tehdit eden ve yaptırım uygulayan Avrupa, bu tutumunu sürdürdüğü müddetçe göç ve insan kaçakçılığı sorunlarıyla da tek başına mücadele vermek zorunda kalacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar