Boğaz’da seyyar nargileci istilası

İstanbul’un öteden beri renkli ve otantik bir yapısı vardır, sıkıcı değildir. Sürprizlerle doludur. Gelen ziyaretçiler Batı ile Doğu kültürlerini bir arada buldukları için genellikle unutulmaz...

İstanbul’un öteden beri renkli ve otantik bir yapısı vardır, sıkıcı değildir. Sürprizlerle doludur. Gelen ziyaretçiler Batı ile Doğu kültürlerini bir arada buldukları için genellikle unutulmaz izlenimlerle ülkelerine dönerler.

Ancak son yıllarda şehrin genelinde Ortadoğu görüntüsü ağır basar oldu. Hele İstanbul Boğazı, İstiklal Caddesi, Taksim ve Sultanahmet gibi şehrin çok önemli markası olarak kabul edilen güzergâhlarda.

İstanbul’a gelen ziyaretçilerin severek gittiği Galatasaray Adası (Suada) yıkık durumda. Korkunç bir terör saldırısı yaşadığımız Reina da kapalı olduğu için Boğaz’daki uluslararası eğlence niteliğindeki mekânların sayısında ciddi bir azalma meydana geldi.

Yüksek gelir grubundan ziyaretçiler Boğaz’ın önemli bir kısmından çekildi. The Four Seasons, Çırağan Hotel, Les Ottoman, Swissotel’e kadar olan bölgede turist var.

Fakat buradan itibaren âdeta görünmeyen bir hat oluşmuş. Turist, Sarıyer istikametine geçmiyor. En fazla Bebek’ten geri dönüyor. Daha genç bir kesim ise sadece Karaköy, Nişantaşı Moda ve Kadıköy’deki mekânlara gidiyor.

Şehrin Anadolu yakasındaki marka balıkçılar dışında Boğaz hattının önemli bölümünde artık sadece Arap ülkelerinden turistler görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar