Bir törenden akılda kalanlar

Dünyanın en köklü kurumlarından biri olan İngiliz Kraliyet Ailesi’nin yaşamı ve Saray çevresinde olup bitenler daima dünya kamuoyunun ilgisini çekti. Galler Prensesi Diana’nın düğünü, trajik...

Dünyanın en köklü kurumlarından biri olan İngiliz Kraliyet Ailesi’nin yaşamı ve Saray çevresinde olup bitenler daima dünya kamuoyunun ilgisini çekti. Galler Prensesi Diana’nın düğünü, trajik ölümü ve cenazesini küresel ölçekte rekor sayıda insan izlemişti.

Birleşik Krallık Kraliçesi Elizabeth II’nin eşi, Edinburgh Dükü Prens Philip’in Cumartesi günü gerçekleştirilen cenaze töreni de unutulmaz anlara sahne oldu. Avrupa monarşileri oldukça karmaşık ve iç içe geçmiş yapılardır. Kimin kimle evli olduğu, hangi sülaleden geldiğini anlamak için epeyce araştırmak ve derine inmek gerekir.

Halen geleneklerini sürdürmekte olan kraliyet ailelerinin kimi Danimarka, kimi Alman veya Avusturya, bazıları İskoç hatta Yunan kökenli. Prens Philip de 1921 yılında Yunanistan’ın Corfu adasında doğmuş. Prens Philip çok sevilen bir kişilikti. Yaşadığı ortamlardaki büyük zenginliklere rağmen mütevazı kalabilmeyi başarmıştı. Philip’in cenaze töreni Windsor Kalesi içindeki St. George Şapeli’nde yapıldı.

Kiliseye koronavirüs önlemleri kapsamında sadece 40 kişi alındı. Katılımcılar rütbe ve hiyerarşik sıralama tartışması olmaması için Kraliçe’nin isteğiyle tek tip kıyafet giydiler. Cenazeyi özel olarak modifiye edilmiş Land Rover taşıdı. Prens Charles, Tesla marka otomobille geldi, Kraliçe’ye, Bentley devlet limuzini tahsis edildi.

Şapelde dini ayinler seslendirildi. Eserler ağırlıklı olarak Barok dönemin ünlü Alman bestecisi Johann Sebastian Bach’a ait olanlardı. Saygı duruşu sırasında, dünyada hava trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden Heathrow Havalimanı bütün iniş ve kalkışlara kapatıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar