Bir otomobilden ötesi

Türkiye’nin Otomobili TOGG ile ilgili 2019 yılında CNN Türk’te bir program yapmıştım. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile yayınımız büyük ilgi görmüştü. Otomobilin detayları ilk kez...

Türkiye’nin Otomobili TOGG ile ilgili 2019 yılında CNN Türk’te bir program yapmıştım. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile yayınımız büyük ilgi görmüştü. Otomobilin detayları ilk kez detaylı şekilde kamuoyuyla paylaşılmıştı. Yaklaşık iki sene sonra yine Gürcan Karakaş ile buluşmak üzere bu kez bir grup gazeteciyle birlikte Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne davet edildim. TOGG’un ortak yatırımcıları da oradaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Babayiğitler arıyorum” çağrısından sonra girişime öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyasının önemli isimleri ilk adımları atmıştı.

Bugün itibarıyla TOGG’un dört ana ortağı var. Hisarcıklıoğlu ile birlikte Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Turkcell CFO’su Osman Yılmaz, yemekli sohbetimizde bu girişime neden katıldıklarını, hangi aşamalarda destek verdiklerini özetlediler.

Zaman zaman bana insanlar soruyor “Bu iş gerçekten olur mu, Türkiye’nin otomobilinin şansı var mı?” diyorlar. Ben de net şekilde “Evet” diyorum. Neden böyle düşündüğümü önceki günkü toplantıdan da notlar aktararak izah edeyim:

Bilişim Vadisi’nde TOGG’un önünde Türkiye’nin dev kuruluşlarını temsil eden girişim ortaklarıyla birlikteydik.

Sanayi devrimini ıskalamıştık. Özellikle otomotiv endüstrisinde otomotivin kuralları değişirken Türkiye bu fırsatı yakalayabilir ve TOGG ekiplerinin açtığı etiket gibi #YeniLigeYolculuk başlayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu projeyi çok önemsiyor ve çok yakından takip ediyor. Hiç vakit kaybedilmeksizin sürecin tamamlanmasını arzu ediyor. Erdoğan’ın ısrarlı takibi bu süreçte belirleyici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar