Bıktık usandık bu gerginlikten

Türk-Yunan ilişkilerini uzun süredir yakından takip ediyorum. Bugüne dek birçok Yunan lideriyle görüşme fırsatım oldu. Önceki Yunan başbakanları Kostas Karamanlis, Aleksis Çipras ve dönemin Dışişleri...

Türk-Yunan ilişkilerini uzun süredir yakından takip ediyorum. Bugüne dek birçok Yunan lideriyle görüşme fırsatım oldu.

Önceki Yunan başbakanları Kostas Karamanlis, Aleksis Çipras ve dönemin Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile röportaj yaptım.

Farklı toplantılar için sayısız kez Yunanistan’ı ziyaret ettim, konferanslarda konuşmalar yaptım. Karşılaştığım Yunan vatandaşlarından hiçbir zaman Türkiye ve Türkler hakkında olumsuz bir söz duymadım. Tam tersine İstanbul’dan geldiğimi duyduklarında daima büyük sempati ve ilgi gösterdiler. Zaten bu olumlu havayı iki ülke arasındaki kültür ve turizm faaliyetlerinde hissedebiliyoruz.

Yunan sanatçı dostlarım, Alkistis Protopsalti, George Perris, Mario Frangoulis ve Evanthia Rebustika müzikal etkinlikler için buraya sık geliyor. Hatta dün Instagram’da sohbet ettiğim Perris yeni Atlas Sineması’nın görüntülerini çok beğendiğini söyledi ve “Umarım orada bir konser vermemiz mümkün olur” diyerek düşüncesini paylaştı.

Bizi yakınlaştıran o kadar çok şey var ki, duygularımız, alışkanlıklarımız, geleneklerimiz benzer. Ege adalarına giden her Türk ziyaretçi olumlu izlenimlerle dönüyor. Son dönemde ikili ticarette de yukarı yönlü bir gelişme yaşanıyordu. Pandemi öncesine kadar Türk Hava Yolları (THY) filosundaki yabancı pilotlar arasında sayıca en fazla olanlar arasında Yunan kaptanlar bulunuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar