Avrupa ve ABD’ye ihracat rekoru

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye’de 100 bin kişi ve şirketi temsil eden, sektörün tek çatı kuruluşu. İstanbul Raffles Otel’de dün “2021 Yılı Dış Ticaret Rakamları...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye’de 100 bin kişi ve şirketi temsil eden, sektörün tek çatı kuruluşu. İstanbul Raffles Otel’de dün “2021 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” toplantısı düzenlediler. Hazırlık aşamasından itibaren etkinliği yakından takip ettim. Yaklaşık 700 iş insanı, sivil toplum temsilcisi ve ekonominin çeşitli aktörleri bir araya geldi. TİM Başkanı İsmail Gülle’nin konuşmasının ardından, Ticaret Bakanı Mehmet Muş kürsüye çıktı. Bakan Muş, aralık ayında 22.3 milyar dolar ile en yüksek aylık ihracat değerine ulaşıldığını söyledi.

Gülle arkadaki ekranda 10 saniyelik kısa bir zaman sayacını gösterdi. Sonunda da “İşte, siz bunu izlerken bu kadar süre zarfında Türkiye 1.5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi” deyince salondan alkış koptu. Yeni fuar alanı ve gümrüklerin 7 gün 24 saat çalışması hususlarına işaret etti.

Gülle’nin açıkladığı verilerde otomotiv 29.3 milyar dolarla Türk ekonomisini sırtlayan bir numaralı sektör olarak öne çıkıyor. Oyak Renault, Toyota, Ford Otosan, Hyundai, Tofaş, Mercedes Benz Türk, Anadolu Isuzu gibi markaların ülkemizdeki yatırımlarının bu başarıda önemli rolü var. Başkan Gülle, Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı üç ülkeyi Almanya, ABD ve Birleşik Krallık olarak sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, sanatçı İsmail Acar'ın Nar tablosu hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin rekoru niteliğindeki ihracat rakamını açıkladı: 225.4 milyar dolar. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 33’lük artış söz konusu. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında iki husus çok dikkatimi çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar