Aşılama hızlanırsa Türkiye talebi patlar

Türkiye, ekonomik faaliyetler, dış ticaret ve özellikle turizm anlamında pandemiden en kötü etkilenen ülkeler arasında. Kıtalar ve bölgeler arasında geçiş noktasında bulunmamız normal şartlar altında...

Türkiye, ekonomik faaliyetler, dış ticaret ve özellikle turizm anlamında pandemiden en kötü etkilenen ülkeler arasında. Kıtalar ve bölgeler arasında geçiş noktasında bulunmamız normal şartlar altında büyük bir avantaj ancak salgın döneminde bu hareketlilik sert şekilde sınırlandığı için coğrafi konumumuz bir dezavantaja dönüştü. Ayrıca aşılamada şu ana kadar beklediğimiz hızla ilerleyemedik.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın ilan ettiği gibi haziran sonuna kadar 20 yaşın üzerindeki nüfusumuzu aşılayabilirsek yazın ikinci yarısında küresel düzeyde ertelenmiş olan yüksek seyahat talebinden pay alabiliriz. Türkiye’ye yönelik karantina şartı ve ziyaret kısıtlamalarına rağmen Türk Hava Yolları (THY) gerek sefer sayısı gerekse doluluk oranlarında gayet iyi seviyede.

Geçen gün THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile konuştuk. Kargo seferlerindeki yüksek ivme, artmakta olan yolcu talebi ve Boeing 737 Max’lerin filoya dönmesinin katkılarının hissedileceğini ifade etti. THY’nin Newark hattı geçen hafta açıldı. New Jersey eyaletinde, New York şehri yakınlarındaki bu havalimanı şirketin ABD’deki 10’uncu uçuş noktası olarak tarifedeki yerini aldı.

Türkiye ve Kuzey Amerika arasında uçuş yapanlar açısından iyi bir haber daha var. THY’nin Kanada’da Montreal ve Toronto’dan sonra Vancouver uçuşları da başladı. İlk fırsatta bu hattı deneyimlemek istiyorum. Newark ve Vancouver seferleri transit yolcu potansiyeliyle İstanbul Havaalanı’nın bölgesel havacılık üssü olma özelliğini destekleyecek.

THY’nin Üsküp-İstanbul uçağı tamamen doluydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar