ABD’deki Türkler derin uykuda!

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’ye tarihin en ağır saldırısını başlatmış, Amerika’daki Türklerden çıt çıkmıyor! Amerika benzer şekilde, mesela İtalya’yı hedef...

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’ye tarihin en ağır saldırısını başlatmış, Amerika’daki Türklerden çıt çıkmıyor!

Amerika benzer şekilde, mesela İtalya’yı hedef alsaydı, İsrail, Yunanistan, Portekiz hatta Tayvan ekonomisi böyle bir tehdit altında kalsaydı, Amerika’ya buralardan göç etmiş olanlar bu kadar sessiz kalır mıydı?

Amerika’daki Türklerin anavatanları konusundaki duyarsızlıkları utanç verici seviyede.

Türkiye’den ABD’ye gidip yerleşenlerin büyük bölümü belli eğitim ve ekonomik güce sahip insanlar. Çoğu önemli şirketlerde, iyi pozisyonlarda çalışıyor. Orada 500 bin dolayında Türk var.

Sadece 5 bin kişi, ellerine Türk ve ABD bayraklarını alarak “Türkiye Amerika’nın müttefikidir ve Türkiye yalnız değildir” diyemez miydi? Beyaz Saray’ın ya da New York’ta 5. Cadde’de Trump Towers’ın önünde sessiz bir protesto için toplanmak bu kadar zor muydu?

Hadi diyelim ki, bunun için organize olamadınız, The New York Times veya The Wall Street Journal’a bir tam sayfa ilan da mı veremediniz?

Twitter’da “Güçlü dolarımız karşısında Türk Lirası eriyor” gibi bir mesaj paylaşan ve Türk ekonomisinin düştüğü zor durum karşısında neredeyse zil takıp oynayacak hâle gelen Trump, ABD-Türkiye ilişkilerini tarihin en kötü seviyesine indirdi.

Trump’ın hukuk dışı, haksız ve kasıtlı saldırısı sonrasında Türk ekonomisini ameliyata yatırmak isteyen ne kadar farklı kesim varsa hepsi bir araya geldi. Türk finansal sistemi son bir hafta içinde görülmemiş saldırı altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizdiği gibi ben bu savaşın kazananının Türkiye olacağına yürekten inanıyorum.

Türkiye 2001 ekonomik krizinden sonra bankacılık sistemini mükemmel şekilde yapılandırarak sıyrılmıştı. Bugün yaşadığımız sıkıntılı ortamdan da ciddi dersler çıkaracağımızı umuyorum.

Daha verimli, daha çok üreten, oturmuş, gelir-gider dengesini gözeten bir Türk ekonomisi, dış müdahalelere bugünkü kadar açık olmaz. Daha çok çalışıp reformlarımızı tamamlayalım. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapılması gerekenlerin farkında olduklarını, kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini birkaç kez tekrarladı. Önceki gece de bankalardaki mevduatlara el konulması ya da döviz hesaplarının TL’ye çevrilmesi gibi bir durumun asla söz konusu olmayacağını söyledi. Yalan yanlış haberlerle ekonomiyi yıkıma sürüklemek isteyenlerin önünü kesti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar