ABD’de fırtına öncesi sessizlik

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın organizasyonuyla Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’a geldim. Dünyanın her yanından gazeteciler, sivil toplum temsilcileri, lobi mensupları burada.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın organizasyonuyla Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’a geldim. Dünyanın her yanından gazeteciler, sivil toplum temsilcileri, lobi mensupları burada. Bir yandan da aklım ve kalbim İzmir’de. Depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen enkaz altından insanları canlı olarak kurtarmayı başaran yardım görevlilerimize minnettarız…

Ekonomi başta olmak üzere birçok gösterge liderlerin küresel düzeyde aldığı kararlara bağlı. Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın herhangi bir bölgesine aşırı müdahalesi, tamamen çekilmesi veya kararsız kalması uluslararası dengeleri kökünden etkiliyor. O nedenle başkanlık seçiminin sonucunda seçilecek isim ile Ankara’nın hızlı ve sağlam bir ilişki içine girmesi Türkiye’nin ulusal çıkarları bakımından hayati.

Türkiye-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve normal bir zemine oturabilmesi için sadece başkanlar ve yönetimler düzeyinde değil sivil toplumun her kesiminin, düşünce kuruluşlarının burada aktif şekilde çalışması çok önemli. Her zaman dile getiriyorum DEİK, TOBB, TÜSİAD gibi kurumlarımızın Amerika’da kesintisiz faaliyette bulunmalarına ihtiyacımız var.

TRT ve AA burada ciddi varlık gösteriyor. Bunların dışındaki büyük yayın kuruluşları, gazeteler ve televizyon kanalları Washington ve New York’ta temsilci bulundurmaya devam etmeliler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar