Başka bir ülke olsaydı

Suudi asıllı gazetecinin İstanbul’da başına gelenler konusunda dünya kamuoyunun gösterdiği sessizlik, uluslararası güçlerin para ve petrol önünde nasıl boyun eğdiklerinin bir kanıtıdır. Söz...

Suudi asıllı gazetecinin İstanbul’da başına gelenler konusunda dünya kamuoyunun gösterdiği sessizlik, uluslararası güçlerin para ve petrol önünde nasıl boyun eğdiklerinin bir kanıtıdır.

Söz konusu Suudi Arabistan gibi zengin ve güçlü bir ülke olunca herkes uzaktan izleme konumuna geçiyor. Suudi Arabistan, insan haklarını en ağır şekilde ihlal ediyor olmasına karşın bugüne kadar hiçbir ciddi yaptırımla karşılaşmadı. Riyad yönetiminin ülke içinde ve dışında yaptığı operasyonlarda öldürülen veya ortadan kaybolan insanlarla ilgili bir takip işlemi başlatılmadı.

O kadar ki Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en ağır terör saldırısı olarak kayda geçen 11 Eylül hadisesinin arkasında bir şekilde Suudların olduğuna dair güçlü kuşkular dile getirilmesine rağmen hiç bir şey yapılmadı. Amerikan Kongresi’ne getirilen soruşturma talepleri ve ambargo tasarıları bir şekilde askıya alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar