AB hedefinde değişiklik yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce TRT World’de Fatih Er ile gerçekleştirdiği sohbette Avrupa Birliği konusunda referanduma gidilebileceğini söylemişti. Programın ardından “Türkiye...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce TRT World’de Fatih Er ile gerçekleştirdiği sohbette Avrupa Birliği konusunda referanduma gidilebileceğini söylemişti. Programın ardından “Türkiye istikamet mi değiştiriyor?” gibi soru soranlar oldu.

Türkiye’nin temel hedefinde bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son yaptığı Almanya ziyaretinde bunu güçlü şekilde dile getirdi. Ondan önce de ilgili bakanlar reform grubu adı altında tam üyelik yolunda atılacak adımları hızlandırmak için bir araya geldi.

Ankara’nın amacı, Gümrük Birliği’ni güncellemek ve vize serbestisini sağlamak. Nitekim Erdoğan, bu yolda Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını hatırlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar