Türkiye karşıtlığı nefret boyutunda

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri normalleştirmek için karşılıklı bir gayret var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya ayrı bir önem veriyor. Güney Afrika seyahatimiz sırasında olası...

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri normalleştirmek için karşılıklı bir gayret var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya ayrı bir önem veriyor. Güney Afrika seyahatimiz sırasında olası Almanya ziyaretinden bahsetmişti. Nitekim Alman tarafı dün bir açıklama yaparak Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier’in davetlisi olarak eylül ayının sonunda Berlin’e geleceğini duyurdu.

Bu adımlar atılırken bir taraftan da Erdoğan’ın Almanya’yı ziyaretinin engellenmesi için akıl almaz şeyler yapılıyor. Die Welt gazetesi “Erdoğan’ın Almanya’ya gelmesini olumlu karşılar mısınız?” başlıklı bir anket yayımladı. Katılımcıların yüzde 70’i de “Gelmesin!” yanıtını verdi.

Bir ülkenin devlet başkanının yapacağı ziyaret hakkında böyle bir anket düzenlemek düpedüz nefreti körüklemektir. Alman basını burada halkın nabzını falan tutmaya çalışmıyor; açıkça Erdoğan ve İslam karşıtlığı üzerinden kamuoyu yaratmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar