Demokrasi kahramanlarına saygı

Önce “Cemaat” adını kullandılar, sonra bu kavramın belli kesimlerde oluşturduğu hassasiyet üzerine kendilerini “Hizmet” olarak tanımladılar, yurt dışında ise daha çok “Gülen Hareketi”...

Önce “Cemaat” adını kullandılar, sonra bu kavramın belli kesimlerde oluşturduğu hassasiyet üzerine kendilerini “Hizmet” olarak tanımladılar, yurt dışında ise daha çok “Gülen Hareketi” olarak bilindiler. Kökleri neredeyse 50 yıl öncesine uzanan bu yapılanma önceleri dini hassasiyetler üzerine inşa edilmiş bir sosyal dayanışma hareketi olarak konumlandı.

Yıllar geçtikçe dershane ve eğitim kurumlardın gelen yardımların da etkisiyle yapı giderek büyüdü ve güçlendi. Zaman içinde yandaş iş adamlarından toplanan paralar ve bu yapının mensuplarından maneviyat baskısıyla yani bir tür zorlamayla alınan paralarla dev bir yapı ortaya çıktı.

“Türkçe Olimpiyatları” gibi geniş kitlelerin ilgisini çekebilecek etkinliklerle farklı kitleleri etkilemeye yoluna gittiler. Okullar ve eğitim kurumlarına odaklandıkları için de devletin belli bir dönem her türlü desteğinden istifade ettiler. MİT Tırları, Hakan Fidan’a yönelik tutuklama girişimi ve 17- 25 Aralık hadiseleriyle kendilerini “Cemaat” yada “Hizmet” olarak tanıtan Fethullahçı yapının gerçek hedefinin “devleti ele geçirmek” olduğu ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar