Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asker - Sivil ayrımı kalktı

Yeni hükümet sistemini ve kabineyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen kendisine bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanabileceğini söyledi....

Yeni hükümet sistemini ve kabineyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen kendisine bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanabileceğini söyledi. Erdoğan, “Çift başlılığın olması doğru değil. Sivil-asker gibi bir yaklaşım kalmamıştır, aşılmıştır” dedi.

■ Yeni sistemin ilk kabinesinde dikkat çeken özelikler var. Önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile başlayalım. Birçok isim konuşuldu. Nasıl karar verdiniz? Tek yardımcı ile mi çalışacaksınız?

Fuat Oktay Bey özellikle Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde, AFAD’daki çalışma döneminde başarılı bir isimdir. Amerika’da önemli yerlerde çalıştı. Ben endüstri mühendislerine çok dikkat ederim, devlet yönetimlerinde de başarılı olurlar. Fuat Oktay üretimi ve katkısı ile MGK’larda yaptığı sunumlar ile hep dikkatimi çekmiştir. Bunun burada da yansıyacağına inanıyorum. Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık, ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. Gerekli görürsek adım atarız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar