2024 yılına kadar dayanabilir miyiz?

Koronavirüs aşısının gelişi, şu anda muhtemelen dünyanın bir numaralı merak edilen konusu. Buna bir de ilacı ilave edelim. İlaç ve aşı iki ayrı kavram. Aşı, korunmak için gerekli ve hayati.

Koronavirüs aşısının gelişi, şu anda muhtemelen dünyanın bir numaralı merak edilen konusu. Buna bir de ilacı ilave edelim. İlaç ve aşı iki ayrı kavram. Aşı, korunmak için gerekli ve hayati. İlaç ise tedavide kullanılacak. Koronavirüs kaptıktan sonra hastanelere başvuran kişiler için farklı bileşenlerden oluşan ilaçlar kullanılıyor. Bunlar spesifik olarak koronavirüs için geliştirilmiş ilaçlar değil ancak etken maddeleri açısından bu virüse iyi geliyor. Dünyada şu anda ilaç ve aşı çalışmaları ayrı ayrı devam ediyor. Aşı konusunda ise durum çok karmaşık. Bir gelen haberle umutlanıyoruz, ertesi gün moralimiz bozuluyor. Ancak kötü durum senaryolarına hazır olmamız gerektiğini uzun süredir dile getiriyorum.

Saygın uluslararası kurumları ve tıp çevrelerini yakından takip ediyorum. Genel beklenti, son aşama çalışmalarında olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması hâlinde, aşının 2021 yılında kullanıma alınabileceği yönünde. Dünyanın en zengin iş insanlarından Bill Gates yaptığı son açıklamada, 2021’de aşılamanın başlaması durumunda 2022’de belli bir normalleşmenin sağlanabileceğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar