Yerli otomobilde son durum

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçen Nisan ayında yerli otomobil projesi konusunda yaptığı açıklamada “iş modeli konusunda bir dönüşüm”ün söz konusu olduğunu ve bazı...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçen Nisan ayında yerli otomobil projesi konusunda yaptığı açıklamada “iş modeli konusunda bir dönüşüm”ün söz konusu olduğunu ve bazı sanayicilerle konuyu görüştüklerini  söylemişti.

Bunu duyduğumda “Eyvah” demiştim, “galiba sil baştan başlanacak.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evvelki gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yaptığı konuşmada yerli otomobil işini üstlenecek sanayiciler aramaya devam ettiklerini vurguladığına göre gerçekten de başlangıç noktasına geri dönmüş bulunuyoruz. (TÜBİTAK’ın, yerli otomobil sahasındaki araştırma-geliştirme çalışmalarında bazı neticeler elde ettiği ve bunları yerli otomobil imaline soyunacak olan sanayicilerle paylaşmaya hazır olduğu söyleniyor. Hepsi bu.)

Demek ki 2015’te kamuoyunun dikkatine sunulan “prototip”in içi boşmuş. Keşke öyle bir gösteriye tevessül edilmeseydi de ‘Yerli otomobil bugün yarın banttan çıkıyor’ beklentisine hiç girmeseydik. Hevesimiz fena halde kursağımızda kaldı.

Ta 2011’de başlayan bir süreçten bahsediyoruz… Altı koca senede gelinen nokta büyük bir hayal kırklığı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar