Ukrayna ve ötesi

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak’ın bugünkü (28.02.2022)’’ Ukrayna ve ötesi ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Donbas bölgesindeki ayrılıkçı Rusların ilan ettiği cumhuriyetleri resmen tanımaya karar verdiklerini bildirdiği konuşmasında, Rus hükümeti olarak sadece o bölgeye değil tüm Ukrayna’ya göz diktiklerini, dahası Çarlık Rusyası haritasını tümüyle ihya etmek istediklerini sarih bir şekilde ortaya koymuştu.

Demişti ki:

“Bolşevikler, Rus imparatorluğunu yok etti. Lenin, Rus devlet geleneğini yok etti. Rusya tahrip edildi… Ukrayna diye bir ülke yoktu. Ukrayna, Lenin’in eseridir ve varlığını komünizme borçludur. Sovyetler dağılırken komünizm bitti denildi ama asıl şimdi bitiyor… Bolşevikler, Rus Çarlığı toprakları üstünde birçok devlet (özerk cumhuriyet) kurdu. Bu devletler, Rusya’nın kaynakları ve Rusların kanıyla kuruldu. Lenin ve Stalin, tarihsel Rus topraklarını aldı ve başka uluslara verdi. Hukuki temelleri olmayan devletler kuruldu… Üye ülkelere Sovyetlerden ayrılma hakkını vermek birliğin temeline döşenen bir mayındı…”

Rus hükümetinin gönlünde yatan aslanı daha nasıl faş etsin Putin?

Kırım’ı işgal ve ilhakı yanına kâr kalan Rusya şimdi Ukrayna’nın tümünü işgal etmeye çalışıyor ve bu teşebbüsünde de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 912 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar