Turkoviç, Grassley, Biden

Geçen hafta ABD’yi ziyaret eden Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, Washington’da görüştüğü birçok Senato ve Temsilciler Meclisi üyesine ülkesindeki kritik durumu anlattı.Turkovic’i...

Geçen hafta ABD’yi ziyaret eden Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, Washington’da görüştüğü birçok Senato ve Temsilciler Meclisi üyesine ülkesindeki kritik durumu anlattı.

Turkovic’i ağırlayan Iowa Senatörü Chuck Grassley duyduklarından öyle etkilendi ki görüşmeden hemen sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a “Bugün Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç ile görüştük. Bosna-Hersek’te eski yaraları açıp eski düşmanlıkları canlandırabilecek olan durumun vahametini iyice idrak etmemi sağladı” diye başlayan bir mektup yazdı.

Mektubunda Sırp lider Milorad Dodik’in ayrılıkçı emellerini hatırlatan ve Bosna-Hersek’te kötüye gidişin önüne geçmek için yaptırımlar dahil bütün mekanizmaların devreye sokulmasını isteyen Grassley, 1992-95 yıllarındaki savaş ve soykırımı da hatırlatarak “Bunun tekrar yaşanmasına izin veremeyiz” dedi ve Bosna-Hersek’in barış ve toprak bütünlüğünü korumak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirterek Blinken’a iş birliği teklif etti. (Grassley, Cumhuriyetçi Parti’ye mensup. Yani muhalefet temsilcisi.)

Ne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.186 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 916 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar