'Türkler Arapları sömürdü' yalanına da son!

Şerif Hüseyin ve adamlarının ihanetini bütün Araplara mal edip “Araplar bizi sırtımızdan vurdu” diye konuşmanın saçmalığına ilişkin yazım (Karar, 19 Ocak 2017) sosyal medyalarda binlerce kez...

Şerif Hüseyin ve adamlarının ihanetini bütün Araplara mal edip “Araplar bizi sırtımızdan vurdu” diye konuşmanın saçmalığına ilişkin yazım (Karar, 19 Ocak 2017) sosyal medyalarda binlerce kez paylaşılmış. Paylaşanlara çok çok teşekkür ederim. Allah Teala hepsinden razı olsun. Ümit ederim ki, o yazımda bahsettiğim Derin Tarih dergisinin “Arap İhaneti Efsanesi” konulu son sayısına ilgiyi de artırır bu paylaşımlar.

Bugün daha ziyade iç siyasetle meşgulüz, ama er veya geç “İttihad-ı İslam” yahut “bölgesel entegrasyon” gündemine geri döneceğiz inşaallah. O zaman “Araplar bizi sırtımızdan vurdu” edebiyatı yine ısıtılıp servis edilecek; emperyalistlerin “Böl ve yönet” siyaseti gereği, içimizdeki bazı bedhahlar yine fitne kazanını kaynatmaya çalışacak. Hazırlıklı olmak lazım. Kitleleri bu hususta aydınlatarak menfi propagandanın önüne geçmek lazım. Derin Tarih, buna hizmet ediyor.

Öte yandan Arap âlemindeki refiklerimizin de bir İngiliz-Fransız müşterek tezgâhı olan “Türkler Arapları sömürdü, Araplar Osmanlı yüzünden geri kaldı” propagandasıyla hesaplaşmaları gerekiyor tabii. Şükür ki bunu öteden beri yapıyorlar zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar