Sultan 21.Mustafa'nın Amazon maceraları

Sene 2015, aylardan Ağustos, kıtalardan Amerika… İstanbullu çılgın bir gazeteci ve birbirinden acayip üç çocuğu Amazon Ormanlarının balta girmemiş zannettikleri derinliklerinde gezerken bir “Dur!”...

Sene 2015, aylardan Ağustos, kıtalardan Amerika…

İstanbullu çılgın bir gazeteci ve birbirinden acayip üç çocuğu Amazon Ormanlarının balta girmemiş zannettikleri derinliklerinde gezerken bir “Dur!” ihtarıyla irkilirler.

İhtar Türkçedir.

Ellerinde kılıçlarla ağaçların arkasından çıkıp yanlarına gelen üç adam ise bildiğiniz 16’ncı yüzyıl Osmanlı zabitlerdir.

Bizimkileri düşman kabilenin ajanları diye derdest edip ormanın içinde gizlenmiş bir şehre götürürler.

Yeni Osmanlı’nın payitahtı Yeni İstanbul’dur bu şehir.

Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki İstanbul’un küçük ve ahşap bir kopyası…

***

Hikâyenin başına dönelim:

Kanuni Sultan Süleyman, oğlu Mustafa’yı aslında öldürtmemiştir.

Devlet-i Aliye’nin âli menfaaleri için tam öldürtecekken babalık şefkati ağır basmış, “Öldü gibi gösterip ortadan kaybedelim” demiştir.

Maiyetine asker-sivil 2000 kişi, yanına bol miktarda altın, silah, başkaca alet edevat ve at verip Şehzade Mustafa’yı, “Orada uçsuz bucaksız bir orman varmış. Gidin oraya yerleşin. Allah sizi korusun” diyerek Amerika kıtasına gönderir.

Şehzade Mustafa, Amerika’daki Amazon Ormanlarında Yeni Osmanlı Devleti’ni kurar.

Yeni İstanbul, Yeni Konya ve Yeni Manisa şehirlerinden oluşan Yeni Osmanlı, yüzyıllar boyunca komşu kabilelerden başka herkes için bir sır olarak kalır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar