Siyonizm aleyhtarlığı ve antisemitizm

Antisemit -Yahudilere ırklarından ve dinlerinden ötürü düşman- olmakla suçlanan Hamas, geçen Pazartesi günü açıkladığı Yeni Siyaset Belgesi’nin bir yerinde şöyle diyor: “Hamas...

Antisemit -Yahudilere ırklarından ve dinlerinden ötürü düşman- olmakla suçlanan Hamas, geçen Pazartesi günü açıkladığı Yeni Siyaset Belgesi’nin bir yerinde şöyle diyor: “Hamas, çatışmanın dinleri sebebiyle Yahudilerle değil, Siyonist projeyle olduğunu vurgular. Hamas, hiç kimseyle Yahudi olduğu için çatışmamaktadır. Saldırgan işgalci Siyonistlerle mücadele etmektedir.”

Batı basını bu beyanda manşetlik bir sansasyon görmedi, yasak savmak babından haberlerle yetindi. Halbuki Hamas’ın o belgesinde ‘Yahudileri yeryüzünden silmeye azimliyiz’ denseydi bunu muhakkak manşetlere taşırdı. “İslamcılar”dan sadır olan makul açıklamalar para etmiyor.

A evet, hâlâ Siyonistlerle mücadeleden bahsediyor Hamas… Batı’daki yaygın ve hakim anlayışa göre Siyonizm aleyhtarlığı antisemitizmin bir cüzüdür ve hatta onun ta kendisidir. Zira Siyonizm aleyhtarları, Yahudilere bir devleti çok görmek suretiyle, onları ırklarından ve dinlerinden ötürü negatif ayrımcılığa tabi tutmaktadırlar. Binaenaleyh, Hamas hâlâ antisemittir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar