Rusya-Ukrayna savaşındaki Çeçenlere dair

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (07.03.2022)'' Rusya-Ukrayna savaşındaki Çeçenlere dair'' başlıklı yazısı.

Rusya’nın 2014’teki işgal harekâtı sırasında Kırım ve Donbas’ın müdafaasına koşan ve Şeyh Mansur Taburu ile Cohar Dudayev Taburu bünyesinde kahramanca savaşarak Donbas’ın bir kısmının işgalden kurtulmasına hizmet eden Çeçen savaşçılar yine Ukraynalılarla omuz omuza Rus işgaline direniyor; Ukrayna’daki bu direnişin -Rusya’yı zafiyete düşürerek- Çeçenistan’ın özgürlüğüne de yarayacağı umuduyla.

Öte yandan, Rusya saflarında Ukrayna’ya karşı savaşan Çeçenler de var.

Vladimir Putin’in Çeçenistan temsilcisi Ramazan Kadirov’a bağlı askerler…

Putin’e “Senin için ölmeye hazırım” diyen Ramazan Kadirov dahil hiçbir Çeçen’in Putin yahut Rusya için ölmek isteyebileceğine ihtimal vermem.

Rusya’nın işgal harekâtına destek için -2014’te de yaptığı gibi- Ukrayna’ya asker gönderen ve Putin için ölmeye hazır olduğunu ileri süren Kadirov’un maksadı, Çeçenistan’da astığı astık kestiği kestik olmasına imkân sağlayan Putin’i hoş tutmak; tahakkümü altındaki Çeçenlerin kanı pahasına!... Kendi kanı söz konusu olsaydı; kanını bırakın, iktidarını Rusya’ya feda etmesi istenseydi, aslan kesilebilirdi Putin’e ve Rusya’ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 923 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 907 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.458 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.019 Okunma Karabağ’da öyle Gazze’de böyle 11 Aralık 2023 | 1.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar