Öyleyse bu adamlar niye hala zindanda

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Karar’a verdiği beyanatta, 28 Şubat Darbesi’nin sebep olduğu mağduriyetlerin geniş...

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Karar’a verdiği beyanatta, 28 Şubat Darbesi’nin sebep olduğu mağduriyetlerin geniş bir kesimde devam ettiğini belirtip, bunların giderilmesi için Meclis ve hükümetten hassasiyet beklediklerini ifade etti.

ASDER olarak, Yüksek Askerî Şura kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmak zorunda kalanların geçmişe dönük haklarının iadesi ve bugüne kadar hiçbir düzenlemeden yararlanamayan kararname mağdurları için iki ayrı teklif üzerinde çalıştıklarını anlatan Tanrıverdi, sivil mağdurlar için de yakın zamanda bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sivil mağdurlar konusunda şöyle dedi Tanrıverdi: “Öğrencilikte mağdur edilenler var, devlet memuruyken çıkartılanlar var, bunlar geri alındıktan sonra geriye dönük bir kısım hakları var, SGK’yla ilgili sorunları var. Darbeler bir daha olmasın dersek iki şart var: Birisi darbecileri cezalandırmak, ikincisi darbe mağdurlarının mağduriyetini gidermek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar