Muştu Gençlik

Adem Özköse bir gece “Sabah namazlarında gençlerle buluşup bir sabah namazı devrimi yapsak” diye bir Tweet attı ve olaylar gelişti.Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde başlayan sabah namazı buluşmaları kısa...

Adem Özköse bir gece “Sabah namazlarında gençlerle buluşup bir sabah namazı devrimi yapsak” diye bir Tweet attı ve olaylar gelişti.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde başlayan sabah namazı buluşmaları kısa sürede yurt sathına yayıldı.

Sabah namazlarında safları sıklaştıran gençler bu birlikteliği ilim ve aksiyona taşıdılar.

Kitap halkaları (okuma grupları) oluşturdular, yazarlarla âlimlerle buluştular, “Ümmet İftarları” düzenlediler, zalimlere karşı nümayişler yaptılar, mazlum ve mağdurlarla dayanıştılar.

“Yeryüzünde iyiliği güzelliği yaymak” için ta Afrika’ya, ta Uzakdoğu’ya uzandılar; Somali’ye Eren Bülbül Yetimhanesi’ni, Patani’ye Furkan Doğan Yetimhanesi’ni, Ruanda’ya Necmeddin Erbakan Camii’ni, Moro’ya Yasin Börü İlkokulu’nu kazandırdılar, Afrika’nın susuz bölgelerinde kuyular açtılar.

2014’te başlayan ve sekiz senede on binlerce gence dokunan, onları nurlu ufuklara sevk eden bu “Sabah Namazı Devrimi Hareketi” geçen hafta sosyal medyada “Yeni Bir Başlangıç İçin Kısa Bir Veda” mesajı paylaşmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 923 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 907 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.457 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.019 Okunma Karabağ’da öyle Gazze’de böyle 11 Aralık 2023 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar