Merkel

İncirlik Hava Üssü’ndeki askerlerini ve tabii ki uçaklarını Ürdün’e nakledebileceklerini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’e şok! Sansasyon manyağı Bildi gazetesi, ağzı sulanarak...

İncirlik Hava Üssü’ndeki askerlerini ve tabii ki uçaklarını Ürdün’e nakledebileceklerini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’e şok!

Sansasyon manyağı Bildi gazetesi, ağzı sulanarak bildiriyor:

Afganistan’da Ürdünlü askerler Alman askerlerini dövdü…

***

Oh mu olsun Merkel’e?

Yok, olmasın.

Merkel’in güç duruma düşmesine sevinmemiz akıllıca olmaz.

Federal Almanya Cumhuriyeti kompleksi içinde konuşup anlaşmamıza en müsait görünen lider her şeye rağmen Merkel’dir.

Şu son bir iki senedeki Türkiye-Almanya didişmelerine dikkatle baktığımızda, Merkel’in, Türkiye ile münasebetleri mümkün mertebe iyi tutmaya/düzeltmeye çalıştığını, esas meselesinin bu olduğunu, buna mugayir gibi görünen bazı hal ve hareketleri ise Almanya’nın iç siyasi dengeleri gereği ister istemez sergilemek zorunda kaldığını tespit edebiliriz.

Mesela, Alman devlet televizyonunda densiz bir komedyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağız dolusu sövdüğünde, Merkel, o densize “yabancı bir devlet başkanına hakaret”ten soruşturma açılması için gereken izni vererek Türkiye’nin gönlünü, o densizin “ifade hürriyeti”ni savunarak da Almanya’daki ilgili çevrelerin gazını almaya çalıştı.

***

“İyi ama Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine buz gibi soğuk bakmıyor mu Merkel?”

Bakıyor, evet.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.204 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar