Mehmet Ali Öztürk’e özgürlük!

Adem Özköse isyan ediyor: “Bir mazluma sahip çıkmak için mutlaka Başkan Erdoğan’ın konuşmasını bekleyen hesabiler, korkaklar, oportünistler, yalakalar; hepinizden utanıyoruz!” Bu utancı, bu isyanı...

Adem Özköse isyan ediyor: “Bir mazluma sahip çıkmak için mutlaka Başkan Erdoğan’ın konuşmasını bekleyen hesabiler, korkaklar, oportünistler, yalakalar; hepinizden utanıyoruz!”

Bu utancı, bu isyanı paylaşıyorum.

Başkan Erdoğan’ın bu konuda niye konuşmadığını anlamadığımı da belirtmeliyim.

***

Konu: Bayır Bucak Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ün Birleşik Arap Emirlikleri’nde terörist diye damgalanıp zindana tıkılması.

“Suriye devletini yıkmaya çalışan”ların çocuklarına “yiyecek ve giyecek yardımı”nda bulunmasıymış Öztürk’ün teröristliğinin delili!

Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir tek yetkilisi bile çıkıp ‘Olur mu öyle saçmalık!’ demedi, demiyor.

24 Kasım’da bu köşeden feryat etmiştik:

“Mehmet Ali Öztürk’ün yardım faaliyetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlum ve mağdur Suriye halkına destek siyaseti ile yüzde yüz örtüşmekte. Türkiye Cumhuriyeti bu çerçevede ne yapıyorsa Öztürk de kendi çapında onu yaptı.  Birleşik Arap Emirlikleri’nin Öztürk’le meselesi aslında Türkiye ile meselesinin bir tezahürü olsa gerek. Birleşik Arap Emirlikleri dediğime bakmayın; Öztürk’ün davasına bakan hakim ilk duruşmada ‘Amerika’dan delil bekliyoruz’ dediğine ve FETÖ’nün önde gelen kalemşorları sosyal medyada Öztürk’e ve Öztürk üzerinden Türkiye’ye saldırdığına göre, ortada Birleşik Arap Emirlikleri’ni aşan bir dava var. Öztürk sadece bir vasıta, bir mesaj vasıtası; bu davada Türkiye Cumhuriyeti hedef alınıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 934 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 915 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar